›› Home ›› Nieuws

Quo Vadis, Femina? Met Christine Mussche & Alexander De Croo

28 maart 2019

Naar aanleiding van de boekpublicatie "De Eeuw van de Vrouw" nodigt Liberale Vrouwen Gent op donderdag 2 mei 2019 vicepremier, minister van Financiën en Ontwikkelingssamenwerking en auteur van het boek, Alexander De Croo, uit om een toelichting te geven over zijn gloedvol pleidooi voor de volledige gelijkheid tussen mannen en vrouwen.

Alexander De Croo beweert een echte feminist te zijn en is voorstander van sterke vrouwen in onze maatschappij. Liberale Vrouwen Gent besloot de proef op de som te nemen en hem te confronteren met een "powerlady” van Gentse bodem. Naast een korte introductie over zijn boek zal hij in debat treden met Christine Mussche omtrent vrouwenrechten, #MeToo, feminsime en de vele andere thema's.

Meester Mussche is vennoot bij Van Steenbrugge Advocaten en een befaamde vrouwelijke strafpleiter, die op een gracieuze wijze haar mannetje weet te staan binnen een overwegend masculine beroepscategorie. Zij beschikt over een bijzondere expertise in zedenmisdrijven en houdt er een nuchtere kijk op de wereld op na.

Dit prikkelend gesprek zal worden gemodereerd door Cédrique Walthoff-Borm, bestuurslid bij Liberale Vrouwen Gent.

We sluiten de avond af met een kleine receptie.

WANNEER?

2 mei 2019, 20u -22u30 (deuren open vanaf 19u30)

LOCATIE?

Liberaal Archief (Blauwe Zaal), Kramersplein 23 te Gent.

INSCHRIJVEN?

Ben je er graag bij? Inschrijven doe je door op voorhand een mailtje te sturen naar activiteiten@liberalevrouwengent.be.

Voor leden is de activiteit gratis, niet-leden betalen € 5.
Betalen kan ter plaaste of via overschrijving naar BE11734040123148 met vermelding "Quo Vadis Femina".

WIE?

Iedereen welkom (ook mannen) :-)

Vele groeten en we hopen jullie in grote getale te mogen verwelkomen,

Liberale Vrouwen Gent

Ps. Er is mogelijkheid om het boek "De Eeuw van de Vrouw" ter plaatse aan te kopen en te laten signeren. Met dank aan Boekhandel Limerick.

Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.